ניתוח גינקומסטיה - עומר וולף
ניתוח גינקומסטיה - עומר וולף

גינקומסטיה - כל מה שרצית לדעת

גינקומסטיה הינה נוכחות של רקמת שד עודפת אצל גבר הגורמת לחזה הגברי להיראות נשי.  גדילת רקמת השד עשויה להיגרם כתוצאה מהשמנת יתר, שימוש ארוך טווח בתרופות שונות או במריחואנה, נטילת הורמונים סטרואידלים ולעיתים אף עשויה להוות תסמין למחלה אחרת. ברוב הפעמים בהן מאובחנת גינקומסטיה הגורם נשאר לא ידוע, או מיוחס לחוסר יציבות הורמונלית, כתוצאה מחוסר איזון בין הטסטוסטרון, ההורמון הגברי, לפרוגסטרון, ההורמון הנשי, בגוף. 

תופעת גדילת חזה נשי אצל גברים הייתה קיימת מאז ומעולם, אך בעשורים האחרונים, בשל עליית היקף השימוש בהורמונים ותרופות ובשל השמנת היתר שרבים סובלים ממנה בעקבות תזונה לא מאוזנת והיעדר פעילות ספורטיבית, היא הפכה לנפוצה יותר. ישנה עלייה באחוזי הגברים המגיעים לניתוחים פלסטיים לתיקון הבעיה, שאין דרך אחרת לטפל בה. עוד סיבה מעניינת היא העלייה במודעות מחד, והאפנה העדכנית של הסרת שיער אצל גברים – אשר מדגישה את העיוות.

הסיבה שאותם גברים מגיעים לניתוח היא אסתטית, שכן גדילת החזה אינה מסוכנת לבריאות, אך מהווה מטרד אסתטי עבור רבים. גדילת החזה יוצרת פגיעה בתחושת הגבריות ומהווה ברוב המקרים מקור למבוכה ובושה עבור הגבר, ולעיתים היא מופיעה בצורה א-סימטרית, מה שמגביר את תחושת אי הנוחות. הניתוח להסרת הרקמות העודפות בחזה הוא פשוט יחסית, אינו משאיר צלקות בולטות ומשפר את הרגשתו ואת איכות חייו של הגבר הסובל מגינקומסטיה באופן מיידי.

למה בכלל מתפתחים שדיים אצל גברים?

עולם המדע עדיין חלוק באשר לסיבות שגורמות לגניקומסטיה, או בשפה הפשוטה "שדיים גבריים". עם זאת, במקרים מסוימים מדובר רק בסממן שמצביע על בעיה רפואית נרחבת ומשמעותית יותר שמסתתרת מתחת לפני השטח. לכן, השלב הראשון והחשוב ביותר בדרך לטיפול בתופעה הוא ביקור אצל רופא מנוסה ומוסמך שיוכל לאבחן את המצב הרפואי שלכם ולהמליץ על טיפול מתאים.

אלו כמה מצבים נפוצים שעלולים להשפיע על מראה החזה הגברי ולגרום להגדלתו:

שימוש בתרופות או בסטרואידים 

אחד הגורמים הנפוצים ביותר שעל פי ההערכות יכול להוביל להופעת שדיים גבריים הוא ירידה ברמות הטסטוסטרון (ה"הורמון הגברי") ועלייה ברמות האסטרוגן, שמכונה גם "ההורמון הנשי". ישנן תרופות שיכולות לגרום לשינויים כאלו בגוף, לרבות תרופות מסוימות למניעת התקרחות ואפילו תרופות נגד צרבת.

גם סטרואידים אנאבוליים שחלק מהאנשים נוטלים כדי לשפר את תוצאות האימונים הגופניים עלולים לייצר את ההשפעה הזאת וכך גם תחליפי טסטוסטרון. לכן חשוב לעדכן את הרופא המטפל על כל התרופות והתוספים שאתם נוטלים כדי לאתר את הגורם לבעיה.

מחלות נסתרות

 גידולים סרטניים מסוימים עלולים להוביל גם הם לשינויים פיזיולוגיים ובהם גם להגדלת החזה הגברי. התופעה נפוצה בעיקר בגידולים באזור האשכים, אשר משבשים את ייצור הטסטוסטרון, אך לא רק. גם מחלות אחרות, כמו מחלות כבד, עלולות לגרום לשינויים כאלו ולכן חשוב לבצע בדיקות מקיפות כדי לשלול את הסיכון הזה לפני שמבצעים טיפול אסתטי בחזה.

תכשירים קוסמטיים 

באופן מפתיע, גם תכשירים לשימוש חיצוני שאנחנו לא בולעים או מחדירים לגופנו, עלולים להשפיע על מצב ההורמונים. לדוגמה, מומחים מעריכים כי שמן לבנדר עלול לגרום לחדירה של רכיבים מסוימים מהצמח למחזור הדם בצורה שיכולה להוביל להגדלת החזה. גם שמנים אחרים יכולים לייצר את השפעה דומה ולכן אם אתם נוטים להשתמש בתכשירים האלו, מומלץ שלא לעשות זאת לתקופה ארוכה ובכל מקרה להיוועץ ברופא לפני השימוש.

עודף משקל והשמנת יתר

זה לא סוד שהשמנת יתר פוגעת בהיבטים רבים בחיים שלנו וכמובן שהתופעה הזאת עלולה להשפיע גם על מראה החזה. הסיבה לכך היא שכאשר אחוזי השומן בגוף גבוהים מהרגיל, רקמות השומן מייצרות שיעור גבוה של הורמון בשם לפטין, אשר יכול במקרים מסוימים לפגוע בייצור התקין של הורמונים במערכת הרבייה.

 מהם הטיפולים האפשריים בגינקומסטיה?

כמו בכל תחום בו הביקוש לשירות מסוים עולה, גם בתחום הטיפול בגינקומסטיה ישנה לא מעט שרלטנות, ולמעשה כיום אין פתרון אחר לבעיה פרט לניתוחים פלסטיים המבוצעים על ידי רופא כירורג פלסטי.

מי שמחפש פתרון יכול למצוא פרסומים שונים על כדורי פלא או תוספי תזונה שמבטיחים למגר את התופעה, אך חשוב לדעת שמדובר ברמאות לכל דבר, וה"תוספים" הללו עשויים להיות חסרי השפעה במקרה הטוב ומסוכנים במקרה הרע. דעה רווחת נוספת בנושא היא כי אימוני כושר וחיזוק שרירי החזה יכולים לסייע להעלמת הגינקומסטיה, אך גם זו טעות והיא מעידה בעיקר על חוסר הבנה. ספורט יכול לעזור רק כאשר מדובר בפסאודו-גינקומסטיה, כלומר גדילת חזה גברי כתוצאה משומן עודף, וגם אז יידרש ככל הנראה טיפול פלסטי להסרת עודפי העור.

בסופו של דבר, הרפואה המודרנית אינה מציעה שום טיפול בגינקומסטיה פרט לאיתור הגורם שיצר את התופעה במידה ויש כזה – ונטרולו (למשל, להפסיק ליטול סטרואידים אנבולים) וטיפול ברקמה שנותרה על ידי ניתוח פלסטי.

למי מתאים ניתוח גינקומסטיה ולמי לא?

כאמור, ניתוח גינקומסטיה אינו נחשב לניתוח מורכב, אך הוא חייב להתבצע על ידי רופא מנתח המומחה בתחומו. ככזה, הוא מתאים לכל מי שאובחן כסובל מגינקומסטיה. למי שסובל מגדילת החזה בשל משקל עודף מומלץ לרדת במשקלו, להקפיד על פעילות ספורטיבית ולפנות לניתוח להסרת עודפי העור לאחר הגעתו למשקל הרצוי.

למי שסובל מגינקומסטיה כתופעה משנית לתרופה או כל דבר אחר, ולמי שסובל מהפרעה הורמונלית שעשויה לגרום לחזה לגדול מחדש, מומלץ לטפל בכך קודם, כדי למנוע צמיחה מחודשת של רקמת שד שעשויה לפגוע בתוצאות הניתוח ברמה האסתטית. כמו כן, היות והתופעה יכולה להיות במקרים נדירים גם סימן למחלה אחרת – נדרש להשלים את הברור המתאים.

גינקומסטיה יכולה להופיע בכל גיל ולמעשה היא נפוצה למדי בגיל ההתבגרות בשל השינויים ההורמונליים המתרחשים בו. אין מגבלת גיל על הניתוח, כל עוד הגורם לגינקומסטיה מטופל.

המלצות מטופלים שעברו ניתוח ע"י ד"ר עומר וולף

דודי ביטן:

"כמעט 5 שנים של תסכול ויאוש יומיומי הכרתי את דר עומר וולף האיש שהצליח להחזיר לי אץ החיוך לפנים ולהוריד ממני את "המטען העודף "שהיה לי . הכל התחיל בשיחת טלפון קצרה אך נעימה עם דיקלה מי שמנהלת הכל בצניעות מאחורי הקלעים שתאמה לי פגישה עם דר עומר וולף. לפגישה הגעתי לאחר שהספקתי להיות קודם לכן אצל מספר רופאים שגרמו לי לאבד תקווה ובטחון כי זה ההליך הנכון עבורי ועוררו בי ספקות לגבי ההתנהלות ויכולת ההקשבה שלהם לצורך האישי שלי . בפגישה עם דר עומר וולף מצאתי את עצמי מול רופא מקצועי מהשורה הראשונה נעים קשוב והבנתי כי מצאתי את הרופא שיודע להבין בדיוק מה אני מרגיוצריך. לחדר הניתוח הגעתי מלא בבטחון ושם נחשף בפני צד חדש בדר עומר וולף צד של הומור קלילות והרבה יכולת הרגעה שנתנה לי לעבור את הניתוח ללא דאגות . כיום 3 חודשים אחרי הניתוח אני יכול לכתוב בבטחון כי הייתה לי הזכות להיות מטופל של דר עומר וולף וכי ללא ספק הוא אלוף האלופים בתחום שלו.!!! תודה רבה . "
 

למעבר לכל ההמלצות לחצו כאן

דורון בן אלישע:

"מדהים, טיפול אישי יוצא מן הדופן, תמיד זמין לשאלות בוואצפ או בטלפון! משרה תחושת בטחון בכל התהליך! איש מדהים וחבר לחיים! ממליץ בחום אפילו רק להתיעצות!"

תמיר לריזקי:

"מאוד מרוצה מהתוצאות! ממליץ בחום"

הכנות לניתוח גינקומסטיה?

לפני כל ניתוח על המטופל לבצע בדיקות דם מקיפות, ולעתים הוא נדרש לבדיקות נוספות כגון א.ק.ג, צילום חזה ועוד, וזאת בהתאם לגילו ולמצבו הרפואי של המועמד לניתוח.

לפני ביצוע ניתוח גינקומסטיה להקטנת חזה גברי יש לוודא, כאמור, כי לא מדובר בהפרעה הורמונלית, או תופעה אחרת שתגרום לצמיחת רקמת השד מחדש, ועל כן יש לבצע בדיקות דם לפרופיל הורמונלי, ולעתים אף יש להיבדק על ידי אנדוקרינולוג ואף אולטראסאונד חזה. לאחר הבדיקות הרפואיות הנדרשות מתקיימת פגישת היכרות עם הרופא המנתח, כדי להתאים את סוג הניתוח הנדרש בצורה מיטבית לכל מטופל באופן אישי. בפגישת הייעוץ מסביר הרופא המנתח בדיוק מה צפוי במהלך הניתוח ולאחריו, עונה על כל השאלות שעשויות להיות למטופל ומספק את כל המידע הרלוונטי אודות הניתוח והסיכונים הכרוכים בו.

 מהלך ניתוח גינקומסטיה

ניתוח גינקומסטיה נמשך כשעה ובמהלכו מוסרת רקמת השד העודפת כדי להשיב לחזה את מראהו הגברי. רקמת השד מורכבת מרקמה בלוטית ומרקמת שומן, במקרים בהם מרבית הרקמה העודפת היא שומן, ניתן לבצע שאיבת שומן ממוקדת בניתוח עם חתך זעיר. במידה וישנו גם עודף רקמת שד נוקשה שאינה נשאבת בקלות, החתך נעשה באזור העטרה שסביב הפטמה, כך שלאחר הסרת הרקמה הצלקת לא תבלוט לעין.

אופן ביצוע הניתוח תלוי במידה רבה במצב הייחודי של המטופל. אף ניתוח בתחום הזה לא זהה לזה שהיה לפניו ורצף הפעולות מושפע מדרגת החומרה של הבעיה, מכמות השומן שמרוכז באזור וכמובן מהבעיות הרפואיות שמסתתרות מתחת לפני השטח ומשפיעות על מראה החזה וגודלו.

במקרים מסוימים, ניתן לטפל בבעיה באמצעות שאיבת שובן ממוקדת ופשוטה למדי, בעוד שמקרים אחרים דורשים שילוב בין הסרה של עודפי שומן והסרת רקמות שד. כדי לעשות זאת, הרופא יבצע חתך קטן ככל שניתן בעטרה שבפטמה, כדי להפחית את הסיכון להשארת צלקת לא אסתטית אחרי הניתוח.

לאחר ביצוע החתך הזה, המנתח יתחיל לשאוב שומן מהאזור ובמידת הצורך יוציא את רקמת השד המיותרת דרך החתך. אם נותרים עודפי עור באזור בתום ההליך, הרופא יסיר גם אותם.

אם מבוצעת רק שאיבת שומן, אורכו של החתך יהיה מילימטרים ספורים וכמעט ולא ניתן יהיה להבחין בו. אם עולה הצורך להסיר גם רקמות שד ועור, ייתכן כי המנתח ייאלץ לבצע חתך מעט ארוך יותר, אך כאמור תוך השתדלות מרבית להפחית את הסיכון לצלקת בתום ההליך.

במקרים נדירים ומורכבים ביותר, יהיה צורך להסיר תחילה את רקמות השומן והשד ורק אחרי כשנה להסיר עודפי עור. זאת מכיוון שלעיתים העור עלול להתכווץ מעצמו בתקופה הזאת ואם זה קורה, ניתן להימנע מהליך כירורגי נוסף.

סיבה נוספת להמתנה הזאת טמונה בעבודה שהסרה נוספת של עודפי עור בניתוחים מהסוג הזה עלולה לפגוע בריפוי החתך ואף להוביל לנמק של הפטמה במצבים קיצוניים. לאחר המתנה של כשנה, אספקת הדם צפויה להתחדש במלואה באזור ולכן גם הסיכון לסיבוכים יפחת.

הרדמה בניתוח גניקומסטיה

בניתוח הקטנת חזה לגבר, שיטת ההרדמה תיבחר בהתאם לצורך הכירורגי. בהליכים פשוטים הדורשים רק שאיבה ממוקדת של שומן מאזור החזה, ניתן יהיה להסתפק בהרדמה מקומית עם טשטוש (סדציה). בניתוחים שנחשבים מעט מורכבים יותר, ההעדפה תהיה לבצע את ההליך תחת הרדמה כללית. ההחלטה בנושא תלויה כמובן בשיקול דעתו של הרופא המנתח ובניסיון שלו.

מה קורה לאחר ניתוח גינקומסטיה?

לאחר שמסתיימת הפרוצדורה הכירורגית, נחבש בית החזה בחבישה לוחצת, על מנת למנוע תזוזה במקום הניתוח, ובכדי לוודא שהרקמות מתחברות זו לזו ומתאחות באופן המקסימלי. ההתאוששות מהניתוח נמשכת כמספר ימים שלאחריהם ניתן לחזור לשגרה, אך בתקופה שלאחר הניתוח מומלץ להימנע מפעילות גופנית מאומצת ולחזור לפעילות ספורטיבית באופן הדרגתי ומתון.

לניתוחי גינקומסטיה אין תופעות לוואי, והצלקות כאמור, מצומצמות במרבית המקרים ומוצנעות ככל הניתן. 

תהליך ההחלמה

בימים הראשונים לאחר הניתוח החזה עלול להיות מעט נפוח ורגיש. כמו כן, כאב מקומי עלול להמשך כשבוע לאחר הניתוח, ושטפי דם באזור המנותח שייעלמו עד עשרה ימים מיום הניתוח. רגישות בשדיים או חוסר תחושה בשבועות הראשונים לאחר הניתוח, הנן תופעות טבעיות העשויות להופיע, אך הן יחלפו מעצמן כעבור מספר חודשים. צלקות הניתוח יראו ורדרדות בתקופה הראשונה לאחר הניתוח, והן יטשטשו בחלוף הזמן.

לאחר הניתוח המטופל יידרש ללבוש בגד אלסטי ייעודי במטרה להדק את העור בחזרה למקומו הטבעי, אותו רכש בהמלצת הרופא טרם הניתוח, במשך כל תקופת ההחלמה.

איך יראו הצלקות אחרי הניתוח?

כאמור, במהלך ניתוח הקטנת חזה לגבר, המנתח יעשה את המרב על מנת לבצע חתכים קטנים ככל שניתן ולא להשאיר צלקות נראות לעין. החתך בדרך כלל יתבצע באזור עטרת הפטמה, שאינו נוטה להצטלק כמו אזורים אחרים בעור.

אם נדרשת רק שאיבת שומן, הצלקות לא יהיו באורך של יותר מכמה מילימטרים וכאשר יש צורך בהסרת עודפי שד ועור, הרופא ישתדל לעשות גם את זה דרך החתך בעטרת הפטמה. עם זאת, במקרים מסוימים יהיה צורך בחתכים נוספים כדי להסיר את כל הרקמות המיותרות באזור.

חשוב לזכור, בדרך כלל דרושים לגוף בין שישה חודשים לשנה עד שכל החתכים מחלימים. לכן, יש להתאזר בסבלנות ולא להיבהל אם הסימנים לא נעלמים מעצמם אחרי כמה חודשים. אם גם בתום התקופה הזאת נותרות צלקות לא אסתטיות, זכרו כי ניתן לטפל בהן באמצעות טיפולים משלימים נוספים.

ניתוח גינקומסטיה – תוצאות

האם תוצאות הטיפול מחזיקות מעמד לכל החיים?

בהיעדר סיבה תרופתית או חוסר איזון הורמונלי, כפי שהוזכר לעיל, תוך כדי שמירה על תזונה מאוזנת ופעילות ספורטיבית, תוצאות הניתוח אמורות להחזיק מעמד להמשך החיים.

סיבוכים אפשריים

לניתוח גינקומסטיה אחוזי הצלחה גבוהים והסיבוכים בו אינם נפוצים וברובם הנם קלים. בין הסיבוכים האפשריים קיימים זיהום באזור המנותח, דימום, בצקות שימשכו מספר שבועות, פגיעה עצבית אשר בדרך כלל זמנית ובמקרים אחרים אסימטריה בין השדיים אשר תדרוש תיקון בניתוח חוזר.

אז מה עכשיו?

אם אתה סובל מגינקומסטיה וכתוצאה מכך מירידה בביטחון ובדימוי העצמי, ואם צמיחת החזה מפריעה לך, אתה מוזמן לפגישת ייעוץ במהלכה יפרוש הרופא המנתח בפנייך את כל המידע אודות הניתוח, התוצאה הצפויה כולל הסיכונים והסיבוכים האפשריים, יותאם לך סוג הניתוח ותקבע תוכנית הניתוח.

כירורגיית שד

אחד הדברים המביך גברים הינו תופעת גדילת חזה נשי אצל גברים. אתם תתפלאו לשמוע כמה גברים מוותרים על חיים מלאי פעילות ונוכחות בגלל הבעיה הזו לבדה. גברים שמתחמקים מתשומת לב ודיבור בפומבי, גברים שמתחמקים מקיום קשרים חברתיים ורומנטיים.

לגינקומסטיה קיים פתרון אמתי אחד שעובד והוא ניתוח להסרת התופעה. בניתוח מבצעים חתך קטנטן בעטרת הפטמות באופן כזה שאחר כך הסימן יטשטש בגבול העטרה. דרכו מסירים את רקמת הבלוטה המיותרת ואם צריך אפשר לשלב בניתוח שאיבת שומן שתסיר את רקמות השומן שנמצאות בחזה גם כן.

הסוד מאחורי ביצוע ניתוח פלסטי מוצלח הוא בחירת הרופא המתאים ובעל ידע נרחב שידע לבצע אנאליזה נכונה של הגורמים שהביאו ליצירת החזה אצל אותו גבר.

אשמח להכיר אתכם יותר לעומק ולשמוע אתכם. מי אתם? מה הכי מפריע לכם במצב הקיים? מה הציפיות מהשינוי? נבצע יחד מיפוי ומלא אודות הגורמים למצב שהביא לחזה הגברי ונוודא מעבר לכל ספק את מידת ההתאמה שלכם בכל הרבדים הרלוונטיים.

אני מזמין אותך לקליניקה לפגישת ייעוץ שמטרתה לשמוע אותך ולעזור לך לבחור את הדרך הנכונה עבורך.

אשמח לקבל פרטים נוספים

כן, אשמח לקבוע