TOP

סימולציית תלת מימד לקראת ניתוח חזה

את עומדת בחדר ועל המסך נשקפת דמותך, אבל משהו שונה. את לבושה בבגד ים, כבר ראית את עצמך ככה מיליון פעמים. אבל הפעם החזה שלך נראה מעט אחרת. יותר טוב. זה לא חלום, אלא הדמיה בתלת מימד שמאפשרת לכל אישה לראות איך יראו תוצאות הניתוח להגדלה או הקטנת חזה עוד לפני שעשתה אותו, מה שמאפשר לקבל את ההחלטה על ביצוע הניתוח או לא בצורה טובה יותר, ולהיכנס לתהליך רגועה יותר ובטוחה יותר בתוצאות.

ההיסטוריה של ההדמיות

ניתוח הגדלת חזה הוא ניתוח שנעשה, בדרך כלל, מטעמי אסתטיקה, והוא נועד לנשים שמרגישות חוסר שלמות עם החזה שלהן. כיוון שכך, ישנה חשיבות רבה להדמיה של תוצאות הניתוח. בעבר הדרך לדמות למטופלת את החזה העתידי התבססה על מדידת שתלי דוגמה בנפחים שונים בתוך החזיה. כך המטופלת הייתה יכולה להתרשם ממראה השתלים, משקלם ועוד. בהמשך נוצרה הדמיה מתקדמת יותר, שהייתה מבוססת על שתלים משלימים שעטפו את החזה כמו כפפה. השתלים המשלימים אמנם נתנו פתרון טוב יותר להדמיית תוצאות הניתוח, אבל כניסתן של טכנולוגיות מתקדמות לתחום איפשרו לבצע הדמיות מציאותיות הרבה יותר.

לשמחתנו, הטכנולוגיה מתקדמת כל הזמן, ואחד התחומים פורצי הדרך בשנים האחרונות הוא השימוש בטכנולוגיות של מציאות וירטואלית, מציאות מדומה ומציאות רבודה. מדובר בטכנולוגיות מתקדמות שמאפשרות לחבר בין מציאות ודמיון, ולהעמיד תמונה עדכנית של המציאות העתידית.

למעשה, כמעט כל ניתוח פלסטי, שחזורי או אסתטי, שנעשה כיום, מתבסס על טכנולוגיות מתקדמות של הדמיה תלת מימדית. כך, לדוגמה, ניתן לבצע עיבוד ממוחשב לבדיקות CT וליצור מודל תלת מימדי של המצב הקיים ושל המצב העתידי. ההדמיה מאפשרת לתכנן את האופן בו יבוצע הניתוח ומסייעת במהלך הניתוח עצמו.

גם בתוך תחום ההדמיות הטכנולוגיות מתפתחות כל הזמן. פעם ההדמיה הייתה מבוססת על בדיקת CT, בהמשך החליפה אותה סריקה באמצעות קרני אינפרה-אדום שהוזילה את התהליך, ובהמשך פותחו כלים טכנולוגיים נוספים שאיפשרו לבצע הדמיה בטרם הניתוח וכך לחזק את רמת הביטחון של המטופלת בתהליך כולו ושיפרו את האפשרות של הרופאים לתכנן את הניתוח.

לא הכל ורוד

למרות ההתקדמות הטכנולוגית והיתרונות של ביצוע הדמיה, עדיין ישנם חסרונות הכרוכים בתהליך. על פי מחקרים שונים אחוזי ההתאמה של ההדמיה הם 80%, כלומר בכ- 20% מהמקרים התוצאה הסופית תהיה שונה מההדמיה. הפער בין ההדמיה למציאות עלול לגרום לפיתוח ציפיות ולאכזבה מצידה של המטופלת, ולכן יש להקפיד לתת למטופלות את ההסבר הנכון, כולל ההסתייגויות.

הסיבה לפער הזה נעוצה בעובדה שהסימולציה אינה יכולה לנבא את ההתנהגות הביולוגית של העור, כיוון שלכל מטופלת נתונים אישיים שלה. כך למשל, הצטלקות חיצונית של העור או הצטלקות פנימית שגורמת לכיווץ הרקמות, תלויות בתכונות הגנטיות של המטופלת וקשורות גם לתנאי הסביבה, שאי אפשר לנבא בהדמייה. יחד עם זאת, אין ספק שהיתרונות עולים על החסרונות, מה שהביא לכך שהדמיה בתלת מימד תהיה חלק בסיסי בהליך הניתוחי.

המלצות מטופלות שעברו ניתוח חזה ע"י ד"ר עומר וולף

דבורה יחזקאל:

"עברתי ניתוח הקטנת חזה אצל ד"ר עומר וולף לפני כ 5 חודשים. מאושרת שעשיתי את הניחות ובמיוחד אצל ד"ר וולף, רופא עם יידי זהב! קשוב ,מקצועי, ונעים- התוצאה יצאה מעולה"
 

למעבר לכל ההמלצות לחצו כאן

נטלי מיז:

"לפני כשבוע וחצי עברתי ניתוח אצל דר עומר וולף, ניתוח הרמה והגדלת חזה. גם בחלומות שלי לא האמנתי שאקבל יחס כזה חם אכפתי ומקצועי לכל אורך הדרך שזה כולל גם את הצוות לפני ואחרי הניתוח. הניתוח התבצע בצורה מקצועית ואף מדוייקת.. לא חשתי כאבים כלל והכל עבר בצורה מושלמת. בכל שאלה שהייתה לי הוא תמיד היה שם בשבילי, תמך, הסביר והרגיע.. שלא לדבר על התוצאה המהממת שקיבלתי בזכותו. תודה על הביטחון שנתת לי אין כמוך"

מאפשר למטופלת להיות חלק מהתהליך

כאמור, כמעט כל ניתוח אסתטי הנעשה כיום כולל שימוש בסימולציית תלת מימד, אולם בניתוחי הגדלת חזה השימוש בטכנולוגיה זו משמעותי ביותר. בניתוחי הגדלת חזה השינוי יהיה, בסופו של דבר, בעיקר בנפח, וההדמיה מאפשרת לבצע את חישובי הנפח בצורה הטובה ביותר. למעשה, תוכנת ההדמיה מתרגמת את החישובים לפלט ויזואלי שממחיש למטופלת את העתיד להתרחש. בצורה הזו גוברת המעורבות של המטופלת בהליך והיא יכולה לחוות את דעתה על פי ההדמיה.

כיצד זה מתבצע בפועל?

תהליך ההדמיה מבוסס על מספר שלבים: בשלב הראשון נערכת שיחה של היכרות וייעוץ ראשוני בין המטופלת לכירורג הפלסטי, שבמהלכה נסקרת ההיסטוריה הרפואית של המטופלת ונבדקת מידת ההתאמה שלה לניתוח. בשלב הזה ייחשף המנתח לרצונות של המטופלת ולאופן בו היא שואפת להיראות. ויבין מה גודל השינוי המצופה במידת החזה.

אם השלב הראשון התבסס על איסוף נתונים סובייקטיביים באמצעות שיחה, השלב הבא הא שלב הבדיקה הגופנית. שלב זה מבוססי מדידות מדויקות ואובייקטיביות והוא כולל את התהליכים המסורתיים שננקטו עוד בטרם החלו להשתמש בטכנולוגיות תלת מימד, כדי לתכנן את הניתוח בצורה מיטבית.

השלב השלישי הוא שלב ההדמייה החדשני, שמאפשר לרופא לשתף את המטופלת בתכנון הניתוח. בשלב הזה מתבצעת סריקה תלת מימדית באמצעות סורק אינפרה-אדום, ונתוני הסריקה מעובדים לתמונה תלת מימדית אותה ניתן להקרין על גבי מסך גדול. את התמונה ניתן לסובב לכל הכיוונים, ואף להוסיף לה פריטי לבוש כמו בגד ים או חולצה באמצעות טכנולוגיה של מציאות רבודה. המטופלת רואה את דמותה על גבי המסך, מתרשמת מן המראה הנשקף אליה ויכולה להעיר הערות לגבי תכנון הניתוח.

בשלב ההדמיה על הרופא להדגיש בפני המטופלת שמדובר בהדמיה בלבד, וכי בסופו של דבר המראה הסופי תלוי בנתונים ביולוגיים כמו מבנה הרקמות, גנטיקה, ובתגובת הגוף לשתלים ולשינויים, כפי כבר צוין קודם לכן וכי הדמות הנשקפת על המסך היא ניסיון לדמות ולקרב את התוצאות, אבל היא אינה בהכרח התוצאה הסופית העתידית.

כן או לא?

אם התבלבלתם קצת, נחזור ונדגיש כי השימוש בטכנולוגיית תלת מימד הוא האפשרות הטובה ביותר שעומדת לרשותנו היום כדי לדמות את תוצאות הניתוח להגדלת חזה, ובכלל. גדולתה של ההדמייה, מעבר לסיוע בתכנון הניתוח, היא באפשרות לערב את המטופלת בתהליך ותוצאותיו בצורה מוחשית ולאפשר לה לבצע בחירה מושכלת ושלמה יותר.

רוצה לראות איך הסימולטור עובד?
לחצי על התמונה ונסי בעצמך

סימולטור לניתוח חזה

אשמח לקבל פרטים נוספים

כן, אשמח לקבוע