TOP

הקטנת חזה - כל מה שרצית לדעת

ניתוח להקטנת חזה הוא ניתוח פלסטי שמטרתו הקטנת נפח ומשקל החזה לממדים קטנים יותר. לא מדובר רק על ניתוח אסתטי – הקטנת חזה נועדה למנוע בעיות רפואיות עתידיות, בעיות אסתטיות ורגשיות אשר נובעות עקב חזה כבד וגדול מידי. במסגרת הניתוח תתבצע הסרת חלקים מהרקמה הבלוטית של השדיים ומעור עודף בחזה וזאת במטרה לעצב את החזה של המטופלת בצורה פרופורציונלית בהתאם למבנה גופה. עבור נשים שעברו הקטנת חזה מדובר בשינוי גדול מאוד לטובה – בדימוי הגוף, בביטחון העצמי ובאיכות החיים הכללית.

מה הקושי של נשים עם חזה גדול במיוחד?

כיום, בעידן המודרני עם התפתחות הרפואה קיימת המודעות שעל אף שחזה שופע וגדול הפך לסמל לפוריות ולנשיות, נשים בעלות חזה גדול סובלות בצורה משמעותית מהשלכות בריאותיות כגון: כאבים ובעיות גב, כאבי כתפיים וצוואר כרוניים, בעיות כרוניות ביציבה ועקמת בעמוד השדרה. בנוסף, לחזה גדול עלולות להיות גם השלכות חברתיות ונפשיות כמו: חריגה חברתית, בושה, מבוכה דימוי גוף נמוך, ביטחון עצמי נמוך וחוסר שביעות רצון הגורמת לאי נוחות תמידית בגוף. כל אלו מובילים, הלכה למעשה, לביצוע ניתוח להקטנת חזה.

כמו כן, יותר ויותר נשים בוחרות לבצע ניתוח הקטנת חזה על מנת להרגיש נוח יותר עם גופן, ולעצב את החזה שלהן בצורה אסתטית בהתאם לפרופורציות גופן ולטעמן האישי.

מתי מומלץ לבצע הקטנת חזה?

ניתוח הקטנת חזה מיועד לנשים עם חזה כבד וגדול שסובלות מכאבי גב כרוניים, כאבי צוואר, כאבי כתפיים, בעיה ביציבה, תפרחת בקפל השד ושדיים נפולים. להמלצת המומחים, ניתוח להקטנת חזה כדאי לבצע, על פי רוב, בסביבות גיל 18, בעת שחזה הנערה המתבגרת סיים את תהליך התפתחותו ותקופת ההתפתחות המינית הסתיימה. אולם, לעיתים ישנם מקרים חריגים של נערות בגיל ההתבגרות, שכתוצאה מהחזה הגדול שלהן סובלות ממצב נפשי ירוד מתמשך ואיכות חייהן נפגעת בצורה משמעותית – במקרים יוצאי דופן אלה יהיה ניתן לשקול ניתוח הקטנת חזה בגיל מוקדם באופן חריג לאור הנסיבות.

איך להחליט אם לעבור הקטנת חזה?

ההחלטה על הקטנת חזה עשויה להיות מורכבת עבור כל אישה בכל גיל. חזה גדול ושופע הוא סמל ליופי ומשיכה נשית – החשש משינוי הפרופורציות של הגוף, מהדרך בה בן הזוג יגיב, מאיך הסביבה תגיב, מסימנים לאחר הניתוח, מניתוח בהרדמה, מתקופת החלמה ותופעות לוואי כולן מובנות וטבעיות לחלוטין.
למרות החששות, אם נשאל נשים שעברו הקטנת חזה, מרביתן הגדול יספרו שהן מאוד מרוצות מן ההחלטה והחרטה היחידה היא שהן לא ביצעו הקטנת חזה בגיל מוקדם יותר. השינוי באיכות החיים, השיפור הגדול בתנועה, היעלמות הכאבים האופייניים בגב ובצוואר, שיפור מראה ותחושת העור, מגוון בגדים גדול יותר, חזיות נוחות ובאופן כללי – התנהלות יומיומית פשוטה ושנת לילה טובה – כל אלו מכריעים את הכף עבור נשים שמחליטות לעבור הקטנת חזה.

איך תראה הפגישה הראשונית אצל הכירורג הפלסטי?

בבדיקה הראשונית במרפאה תתבצע פגישת ייעוץ והכוונה שבמסגרתה, הרופא המנתח מבצע מדידות במטרה לבדוק את מצב העור ולהעריך את נפח החזה, וזאת בכדי לבחון האם ניתוח אכן יוביל לחזה אסתטי ולתוצאות הרצויות. כמו כן, הרופא המומחה, ימסור את כל האינפורמציה הרלוונטית אודות מהלך הניתוח, הסיכונים והסיבוכים האפשריים וזאת לצד ביצוע תיאום ציפיות עם המטופלת בנוגע לתוצאות הרצויות. הבדיקה הראשונית במרפאה כוללת בדיקה מקיפה האם יש צורך בטיפולים אסתטיים נוספים שכדאי לשלב במסגרת הניתוח להקטנת החזה כמו למשל: שאיבת שומן וזאת על מנת להגיע לתוצאה אסתטית ככל הניתן.

מהן ההכנות לפני ניתוח הקטנת חזה?

ניתוח הקטנת חזה כולל הכנות מוקדמות של המטופלת טרם הניתוח כגון: ביצוע צילום חזה, א.ק.ג, בדיקות דם עדכניות, ממוגרפיה ואולטרסאונד שדיים. על המטופלת המועמדת לניתוח יש להפסיק לעשן כחודש ימים טרם הניתוח ואף לאחר הניתוח חל איסור לעשן במשך כחודש וחצי, וזאת על מנת למזער סיכונים של נמק עורי, ליקויים בריפוי הפטמה ונראות הצלקת הסופית. זאת ועוד, נשים שנוטלות תרופות מדללות דם כמו: אספירין, מעכבי טסיות, קלקסן ועוד, יאלצו להפסיק את נטילת התרופות כמספר שבועות טרם הניתוח עקב חשש לדימום במהלך הניתוח – כאשר כל מקרה לגופו וההנחיה הסופית הינה של המנתח פלסטי בלבד. המטופלת תשהה בצום כשש שעות טרם הניתוח, אלא אם כן, קיבלה הנחיות אחרות מהרופא המנתח.

המלצות מטופלות שעברו ניתוח הקטנת חזה ע"י ד"ר עומר וולף

דבורה יחזקאל:

"עברתי ניתוח הקטנת חזה אצל ד"ר עומר וולף לפני כ 5 חודשים. מאושרת שעשיתי את הניחות ובמיוחד אצל ד"ר וולף, רופא עם יידי זהב! קשוב ,מקצועי, ונעים- התוצאה יצאה מעולה"

למעבר לכל ההמלצות לחצו כאן

רויטל אלקסלסי:

"הכרנו את הד'ר וולף וזכינו להכיר רופא מקצועי ואומן!!! פרפקציוניסט ברמה אחרת !!!! רופא הבית שלנו אמא שלי עשתה מתיחת פנים והבת הקטנת חזה ואני בדרך"

מהו מהלך הניתוח?

ניתוח הקטנת חזה נמשך כשלוש שעות, תחת הרדמה מלאה של המטופלת. ישנן כמה טכניקות לניתוח כאשר במסגרת פגישת ההכנה לניתוח, המנתח יחד עם המטופלת יבחרו את הטכניקה הכי מתאימה בעבורה, על פי שיקולים רפואיים, פיזיולוגיים ואסתטיים.

במועד הניתוח הכירורג מסיר חלק מעודפי עור ורקמת השד. לעיתים רבות קיים הצורך גם להעתיק את הפטמה והעטרה למיקום גבוה יותר. הסרת הרקמות מתבצעת באמצעות חתך שמבוצע סביב העטרה ולאורך הקוטב התחתון, הציר המרכזי של השד. במידה ומדובר בשדיים גדולים מאוד אשר מותירים עודפי שומן משמעותיים לאחר ההקטנה – המנתח יבצע עוד חתך לאורך הקפל המצוי מתחת לשד, וימקם את הפטמה והעטרה במיקום חדש, יסיר את רקמות העור העודף ולבסוף יהדק ויעצב את השד בעיצוב חדש. לאחר הניתוח, המנתח יחבוש את אזור הניתוח בפלסטר ומרפדים והמטופלת תעבור להתאוששות.

איך ארגיש לאחר הניתוח ובתקופת ההחלמה?

ב-24 השעות הראשונות: ניתוח הקטנת חזה כולל באופן טבעי כאבים נורמליים בימים ראשונים שלאחר הניתוח כמו לאחר כל ניתוח כירורגי. המטופלת צפויה לחוש כאבים באזור המנותח, התפרים עשויים ליצור תחושת נוקשות ורגישות יתר, ניתן להתגבר על תחושות הכאב בעזרת משככי כאבים ללא מרשם רופא . במידה וקיימים כאבים חזקים יותר ניתן להתייעץ עם הרופא המנתח בנוגע למרשם למשככי כאבים מיוחדים. כמו כן, לאחר הניתוח עשויה המטופלת לסבול מיובש בעור המטופל בעזרת קרם לחות.

לעיתים קיים צורך בהשארת נקזים לאחר הניתוח. הנקזים הם בקבוקים אשר מחוברים באמצעות צינורית דקיקה אל השד וזאת בכדי לנקז את ההפרשות מאזור הניתוח. המנותחת תישאר להתאוששות ולהשגחה לאחר הניתוח, למשך כמה שעות, ולעיתים אף תידרש באשפוז לילה וזאת על מנת לספק לה מענה והשגחה רפואית.

לאחר החזרה הביתה: יומיים מיום הניתוח, אחרי מקלחת ראשונה ובמהלך כל תקופת ההחלמה יש צורך בהחלפת המרפד והקפדה על לבישת החזייה הרפואית הן ביום והן בלילה. חשוב מאוד להימנע מכל פעילות פיזית במהלך החודש הראשון לניתוח, וזאת עקב כאבים חזקים שעלולים להופיע בהרמת חפצים כבדים, מאמץ יתר ותנועות חדות. לכן חשוב מאוד לחזור לפעילות בצורה מתונה, הדרגתית ושקולה. לאחר הניתוח אין לחשוף את אזור החזה לשמש ומומלץ מאוד להימנע משינה על הבטן, מאמץ והפעלת לחץ על השדים. מומלץ לקחת חופש מהעבודה לפחות לשבועיים, לא לתכנן כל פעילות מכל סוג ופשוט לתת לגוף זמן לנוח ולהחלים.

מתי אראה את התוצאות הסופיות של הקטנת החזה?

המטופלת תוכל ליהנות מהתוצאות הראשונות של הניתוח תוך ימים ספורים בלבד. התוצאות הסופיות של החזה המעוצב יתקבלו בין שלושה חודשים ועד לחצי שנה ממועד הניתוח – הנפיחות יורדת, החתכים מגלידים והצלקת מתרככת ומחלימה והחזה "מתיישב" במיקום החדש שלו.

האם ישנן תופעות לוואי כלשהן? סיכונים?

כל ניתוח בהרדמה כללית כרוך בסיכון מסוים, כמו כן, קיימים סיכונים נוספים שעלולים להתרחש בעקבות ניתוח הקטנת חזה. יכול להתרחש זיהום, שטפי דם ודימומים באזור המנותח דבר שפוגע ביכולת הריפוי של הפצע. כמו כן, לעיתים עלולה להופיע חוסר סימטריה משמעותית בין השדיים שמצריכה ניתוח חוזר. סיבוך נוסף הנחשב לנדיר ומחייב טיפול והשגחה צמודה הוא התפתחות נמק בפטמה או בעטרה, הטיפול בנמק מתבצע במשחות וחבישה.

האם יש מגבלות כלשהן אחרי הקטנת חזה?

בתום תקופת ההחלמה, אחרי שהחתך הניתוחי החלים והרופא מאשר חזרה מלאה לשגרה אין כל הגבלה בפעילות מכל סוג. הקטנת חזה לא מגבילה אותך בדבר, תוכלי ליהנות מכל פעילות גופנית וספורטיבית, לחזור לשגרת עבודה, לימודים, תחביבים, מטלות ופעילויות המסבות לך הנאה.
כמה זמן "מחזיקות" התוצאות של הניתוח?
התוצאות של הקטנת חזה למעשה קבועות, הדבר היחיד שיכול להשפיע מחדש על גודל החזה הוא עליה במשקל הגוף. אך גם במידה ותעלי במשקל החזה לא יחזור לממדים טרום הניתוח לעולם. יתרון גדול של הקטנת חזה הוא השילוב של הרמה ועיצוב החזה, עבור נשים שעברו הקטנת חזה, החזה החדש תמיד יראה מורם יותר וצעיר יותר מבנות גילן. הקטנת חזה מאפשרת לך ליהנות לא רק מחזה בגודל פרופורציונלי יותר למידות גופך, כזה שלא משפיע על הבריאות שלך ולא מפריע ביומיום אלא גם מחזה יפה יותר, מעוצב ומרשים יותר.

תשובות לשאלות נפוצות:

מה האלטרנטיבות להקטנת חזה?

ישנן נשים הסובלות מצניחת שדיים או ממשקל כבד של השד ואינן זקוקות לניתוח הקטנת חזה, אלא לניתוח הרמת חזה שישמר להן את נפח החזה ויהווה בעבורן פתרון מיטבי. ועל כן, אנו בוחנים בהקפדה יתרה, כל מקרה לגופו, ואף מקיימים לעיתים מספר פגישות הכנה לניתוח, וזאת במטרה לבצע התאמה אישית ומיטבית לטיפול הנכון בעבור כל אישה ואישה, בהתחשב בכל הנסיבות הרפואיות והפיזיולוגיות, לצד התחשבות ברצון האישה ושביעות רצונה לאורך כל התהליך ובתוצאותיו הסופיות.

האם אוכל להניק אחרי הקטנת חזה?

מרבית הנשים יעברו הקטנת חזה לאחר הריונות ולידות מחשש לפגוע ביכולת ההנקה העתידית. עם זאת, ישנן נשים ונערות צעירות שרוצות לעבור ניתוח להקטנת חזה לפני הבאת ילדים לעולם והשאלה – האם אוכל להניק? מרכזית בהחלטתן. התשובה מורכבת ונהוג לומר כי הסיכוי להניק לאחר הקטנת חזה הוא 50/50. הסיבה לקושי בהנקה הוא הסרה של בלוטות חלב, ניתוק עצבים וכלי דם לפטמה ופגיעה כללית ברקמת השד במהלך הניתוח. החדשות הטובות הן שבמקרים רבים, מנתח מנוסה יוכל לנסות לשמר את יכולת ההנקה העתידית על ידי שימוש בטכניקות כירורגיות עדינות יותר מן המקובל. במידה ויכולת ההנקה העתידית חשובה לך, צייני זאת בפני הרופא כדי שיוכל לתכנן את מהלך הניתוח בהתאם. בנוסף, כשיגיע הזמן, מומלץ לפנות ליועצת הנקה המתמחה בנשים לאחר ניתוחי חזה שתוכל להדריך אותך בהתאם למצבך.

האם תישאר לי צלקת בעקבות הניתוח?

כל ניתוח עשוי להשאיר סימן ניתוחי, במיוחד כאשר מדובר בניתוח בו מוסרות רקמות רבות מן הגוף. בהקטנת חזה, הכירורג הפלסטי שואף להסתיר את הסימנים בקפלים וקימורים טבעיים של החזה למשל בקפל התת שדי ומסביב לעטרת הפטמה. הסימנים הניתוחיים דוהים ומתבהרים עם הזמן, נפחם יורד ועם השנים הם כמעט ולא מורגשים למגע. מי שגופה נוטה יותר להצטלקות תוכל כמובן להיעזר במשחות מזרזות החלמה וטיפולים פרא-רפואיים לשיפור מראה העור באזור הניתוח.

את לא צריכה לחיות עם זה: בואי לפגישת ייעוץ!
אם אי פעם חשבת לבצע ניתוח להקטנת חזה, אך נמנעת מהצעד הראשון בעקבות חשש – אנחנו נשמח להעניק לך את המענה הראשוני, להיות בעבורך אוזן קשבת, בסבלנות, מקצועיות, ניסיון ואכפתיות, ולסייע לך לקבל החלטה מיטבית שתהיה מדויקת ונכונה בעבורך. מוזמנת ליצור איתנו קשר לקביעת פגישת ייעוץ ללא התחייבות.

תמונות לפני ואחרי ניתוח הקטנת חזה