ניתוח סנטר
פנים אסתטיות, פרופורציונליות ומעוצבות לא מסתכמות רק באף או בשפתיים מושלמים,וגם לסנטר חלק חשוב במראה החיצוני. ניתוח סנטר הוא הליך כירורגי פלסטי שבמהלכו מעוצב הסנטר על ידי שתל או פיסול הפנים, ובעזרת הגדלה, הקטנה, הבלטה או קיצור של הסנטר תוכלו ליהנות ממראה פנים סימטרי ולהרגיש טוב יותר עם הדמות הנשקפת במראה.
מה זה בעצם ניתוח סנטר?
אנו נתקלים באנשים בחיי היומיום ומקטלגים אותם תחת קטגוריות של יופי, אך האם חשבתם פעם על סמך מה אנו מבצעים את החלוקה? מסתבר שאחד הגורמים החשובים בהערכת יופיו של אדם היא הסימטריה של פניו. ככל שתווי פניו של האדם העומד מולנו סימטריים יותר ובעלי פרופורציה נכונה אנו נוטים לחשוב אותו ליפה יותר.
הסנטר נמצא בחלק התחתון של הפנים, וגם אם אנחנו לא חושבים עליו כל הזמן, הוא בולט ומשפיע. קו לסת אחיד עם סנטר בממדים מתאימים, חיוני ליצירת פרופורציה נכונה בפנים, אך יש כאלה שלא שפר עליהם גורלם. כך למשל, תופעה של חסר באזור הסנטר נקראת סנטר נסוג, ובמקרה כזה נראות פניו של האדם כחסרות פרופורציה. תופעות נוספות הן סנטר מפוצל, או קו לסת מרובע. אנשים רבים לא יודעים להצביע על הגורם המדויק שמפריע להם בפניהם, ומצביעים על האף או השפתיים כגורם לבעיה, אך לפעמים זה בסך הכול הסנטר.
הפתרון לבעיות אלה הוא בניית סנטר, ואם אתם סובלים מסנטר לא פרופורציונלי תוכלו לעבור ניתוח במסגרתו הסנטר יותאם למבנה הפנים שלכם. בצורה הזו תקבלו פנים אסתטיות יותר, עם סנטר שנראה כאילו היה כך תמיד.
למי מתאים ניתוח סנטר?
אם אתם לא אוהבים את מראה הסנטר שלכם וחשים שעל ידי שינוי שלו תוכלו להרגיש טוב יותר, תוכלו לשקול ביצוע ניתוח בניית סנטר. סנטר נסוג או מפוצל, קו לסת מרובע, סנטר לא פרופורציונלי ועוד- כל אלה סיבות שעשויות לגרום לכם לפנות לניתוח סנטר. יחד עם זאת, חשוב לזכור שניתוחים קוסמטיים הם ניתוחים שנועדו לשפר את הרגשתו ומראהו של המטופל ולא תמיד כדאי לבצע אותם. לפני שתחליטו על ביצוע הניתוח כדאי להתייעץ ברופא המנתח ובאנשים הקרובים אליכם כדי לקבל החלטה טובה ובטוחה יותר.
למי ניתוח סנטר אינו מתאים?
ניתוח סנטר לא מתאים לכל אחד, ובמקרים מסוימים לא נוכל לבצע אותו:
- מי שסובל מחבלות באזור הסנטר יאלץ להמתין עד החלמתם.
- מי שנמצא בגיל התבגרות ואיברי פניו עדיין מתפתחים ומשתנים (בדרך כלל לפני גיל 18).
- אם למועמד יש ציפיות שאינן תואמות לתוצאות הצפויות.
מה קורה לפני הניתוח?
אם מבנה הסנטר שלכם מטריד אתכם ואתם שוקלים לעשות בו שינוי, עליכם לקבוע פגישת ייעוץ עם כירורג פלסטי מומחה. בפגישה תיבדק מידת התאמתכם לניתוח ותותאם לכם השיטה הניתוחית שמתאימה לכם. השלב המקדים לניתוח חשוב, כיוון שבמהלכו מתבצע תיאום ציפיות בין הרופא המנתח למטופל.
בניגוד לניתוחים בתחומי רפואה אחרים, שנעשים מתוך הכרח וללא התחשבות רבה בשיקול דעתו של המטופל, בניתוח פלסטי ניתן משקל רב לרצונו של המטופל. שילוב מוצלח בין השיקולים הרפואיים ההכרחיים לבין שאיפותיו של המטופל יאפשרו לבצע ניתוח מוצלח שיהיה לשביעות רצונם של שני הצדדים.
שלב נוסף אותו תעברו בטרם הניתוח הוא הדמיה טרום ניתוחית, שלב זה הכרחי כיוון שמדובר בניתוח מורכב יחסית. ההדמיה תאפשר תכנון טוב יותר של הניתוח והערכה מבוססת יותר של צורת עצם הסנטר והמימדים הצפויים.
איזה סוג טיפול מתאים לי?
עיצוב הסנטר לא חייב להיות מבוסס דווקא על ניתוח, ויכול להתבצע במקרים מסוימים על ידי הזרקה של חומרים סינתטיים. בדומה לעיבוי שפתיים, גם טיפול זה מתבצע על ידי הזרקה של חומרים חומרים המבוססים על חומצה היאלורונית באזור הסנטר. טיפול זה מתאים במקרים בהם דרוש טיפול מינורי יחסית של מילוי והגדלה של הסנטר, אך במרבית המקרים טיפולי הזרקה לא יספיקו ויהיה צורך בניתוח.
האפשרות הבאה כוללת החדרה של שתל סיליקון אל תוך חריץ מעוצב באזור הסנטר. השתל מוחדר דרך חתך קטן שנעשה במהלך הניתוח ונסגר בסיומו. ניתן להכניס את השתל מתוך חלל הפה, או מתוך חלקו התחתון של הסנטר (בשיטה הזו תיווצר גם צלקת). צורת הטיפול הזו מתאימה במיוחד למטופלים בעלי סנטר נסוג אך אסתטי. לעומת זאת, כאשר הסנטר של המטופל הינו בעל צורה לא פרופורציונלית או גדול במיוחד נשתמש בחיתוך וליטוש. ניתוח מהסוג הזה נחשב למסובך ביותר, כולל תקופת החלמה ארוכה יותר ומצריך גם ריפוי עצמות.
מהלך הניתוח
ניתוח סנטר מתבצע בהתאם לסוג הניתוח שהותאם מראש בהתאם לדרישותיו של המטופל ולאפשרויות העומדות בפני המנתח, כאשר מטרת הניתוח לעצב את הסנטר ולהעניק לו מראה הרמוני ואסתטי יותר בפנים. כדי להגיע אל עצם הסנטר יבצע המנתח חתך מתוך הפה בקו החניכיים התחתונות או חיתוך חיצוני דרך העור. לאחר חשיפת העצם יעבור המנתח לשלב העיצוב שיתבצע על ידי החדרת שתל, שיוף או חיתוך. בסיומו של תהליך העיצוב תתבצע תפירה של החתך.
הניתוח נמשך בדרך כלל בין שעה לשעתיים ומתבצע בהרדמה מלאה או מקומית. לאחר הניתוח שוהה המנותח במשך כשעתיים בחדר ההתאוששות ומשם ממשיך לחדר האשפוז. בדרך כלל אחרי יום אחד כבר אפשר לשוב הביתה, ובתוך כשבועיים ניתן לשוב לעבודה ולפעילות בסיסית.
תקופת ההחלמה ותופעות לוואי
בימים שלאחר הניתוח יתכנו קשיים בצחוק, דיבור ואכילה. בנוסף, צפויה נפיחות באזור הסנטר והלסתות וכן כאבים ושטפי דם. תופעות אלה זמניות וחולפות בדרך כלל בתוך מספר ימים עד שבועות, אך התאוששות מלאה מן הניתוח צפויה לקחת עד שנה. כשבוע לאחר הניתוח יש להגיע לביקורת, ובמהלכה גם יוסרו התפרים.
המלצות מטופלות שעברו ניתוחי פנים ע"י ד"ר עומר וולף
קרן:
"מנתח בחסד ! יחס אישי וחם ! מקצוען אמיתי ! יצאתי הכי הכי הכי מרוצה בעולם לא ציפיתי לכזאת תוצאה מושלמת עם החלמה כל כך קלה ומהירה ! פשוט תותח ! ממליצה בחום לכל המתלבטות 100 אחוז שלא תצטערו !"
למעבר לכל ההמלצות לחצו כאן
אושרת אמזלג:
סיבוכים אפשריים
בדומה לניתוחים אחרים, גם ניתוח סנטר מעמיד את המנותח בפני סכנות וסיבוכים שונים:
- תגובה לא צפויה להרדמה.
- דימום מוגבר בשל פגיעה בכלי הדם התת עוריים.
- נמק עורי הנובע מפגיעה באספקת הדם.
- זיהום.
תוצאות ניתוח סנטר – לפני ואחרי
מתי נראה תוצאות?
את התוצאות נראה מיד עם סיום הניתוח, אולם כיוון שבזמן הקרוב לניתוח המטופל עלול לסבול מנפיחות יעבור זמן מה עד שיהיה ניתן לדבר על תוצאות סופיות.
האם התוצאות נשארות לכל החיים?
במהלך השנים הגוף משתנה כל הזמן. ניתוח סנטר נחשב ניתוח יציב יחסית שנשאר לאורך שנים רבות, אך יתכנו שינויים במבנה הסנטר שיגרמו לו להיראות אחרת ממה שהיה בסיום תקופת ההתאוששות.
אז איך מתחילים?
סנטר נסוג או מרובע עשוי לפגוע בדימוי העצמי, בהרגשת הביטחון ובאיכות החיים. אם הסנטר שלך לא מוצא חן בעינייך התקשרי עוד היום לד"ר וולף, שיתאים לך הליך כירורגי שבסיומו תוכלי להחזיר את החיוך ללחיים. לפנים.
אשמח לקבל פרטים נוספים