קמטי חיוך
ד"ר עומר וולף 3,789
ניווט מהיר
קמטי החיוך הם הקמטים המופיעים בשולי האף ויוצרים קו מעוקל עד לקצות השפתיים. אלו מופיעים עם הגיל וכמעט בלתי אפשרי למנוע אותם. הגורמים להופעתם הם אותם גורמים להופעה של כל הקמטים בפנים – ירידה בעובי העור, איבוד הגמישות שלו, ירידה בייצור קלוגן ושינויים גופניים נוספים המשפיעים על העור שלנו ככל שהשנים עוברות. בנוסף, חשיפה מוגברת לשמש, עישון מוצרי טבק, אי שתיית מים מספקת ותזונה לקויה גם הם משפיעים על גמישות ומראה העור ותורמים להיווצרותם של קמטים הן קמטי חיוך וקמטים במצח, קמטים בצדי העיניים, בלחיים ועור רפוי באופן כללי.
איך מעלימים קמטי חיוך?
בוטוקס
הזרקת בוטוקס מוכרת כבר עשרות שנים כשיטה מצוינת להחלקת והעלמת קמטים, כולל קמטי חיוך. הבוטוקס מוזרק ישירות לאזור הקמטים (מחט דקיקה), מרפה את השרירים תחת העור וכך יוצר מראה חלק יותר ופחות מודגש של הקמט. האזורים היעילים ביותר לשימוש בשיטה זו הם קמטים במצח, זוויות הפה המוטות כלפי מטה וקמטי הבעה סביב העיניים. הטיפול קצר, לא כואב ואין לו תופעות לוואי נפוצות. היתרון הגדול ביותר של הבוטוקס הוא העובדה שככל שממשיכים בטיפולים הזמן בין טיפול לטיפול עולה והתוצאות נשמרות זמן רב יותר. לבוטוקס למעשה, השפעה מצטברת.
חומצה היאלורונית
החומצה ההיאלורונית קיימת בגופנו באופן טבעי והיא אחראית בין השאר על יצירת נפח לעור הפנים. עם השנים, גופנו מאט את קצב וכמות הייצור של החומצה. התוצאה היא מראה עור רפוי ופנים פחות מלאות. החזרת חומצה לעור תורמת ליצירת מראה מלא יותר וצעיר יותר ועוזרת גם להחליק ולמלא קמטי חיוך והבעה. בחומצה ההיאלורונית ניתן להשתמש למילוי קמטים עבים – החומר למעשה מרים וממלא את העור על ידי ספיחת מים (תופעה טבעית המתרחשת בגוף האדם). בחומצה היאלורונית משתמשים גם לפיסול הפנים, החזרת נפח ללחיים ושימושים רבים נוספים. התוצאות נראות כמעט מידית ומחזיקות מעמד כ-12 חודשים.
מיצוק עור הפנים לטשטוש קמטים
שיטות נוספות לטשטוש קמטי חיוך והבעה עושות שימוש במכשור ייעודי כגון לייזר, גלי רדיו ועוד. לכל מכשיר פעולה שונה במקצת אך המטרה היא החזרת חיות לעור הפנים, נפח וחידוש העור. מיצוק העור בעזרת מכשור מתקדם עוזרת להחליק את הקמטים, ליצור מראה פנים צעיר יותר ומשמש פעמים רבות כתמיכה לניתוחי הצערת פנים.
איך בוחרים בשיטת הטיפול הנכונה?
כפי שראינו, ישנן מספר שיטות למילוי והחלקת קמטי חיוך והבעה. כולן יעילות, כולן בטוחות לשימוש ולכל אחת יתרונות משלה. השאלה היא מה מתאים למי? באיזו שיטה כדאי לבחור והאם כל שיטה מתאימה לכל מטופל/ת? בהתאם לנתונים הספציפיים של כל מטופלת, הרופא ימליץ על השיטה הטובה ביותר על סמך ניסיונו. אין שתי מטופלות להן פנים זהות, כל אחת וצרכיה, כל אחת ומטרותיה ומכאן – כל אחת והטיפול המתאים לה. הדרך הטובה ביותר לבחור מבין השיטות המוצעות היא להתייעץ עם הרופא, ויחד איתו, לאחר שיסביר את שיקוליו לבחור בשיטה אחת או שילוב של כמה.
באיזה גיל כדאי להתחיל לטפל בקמטים?
כאשר מדובר על ניתוחי פנים כמו הרמת פנים, שינויים כירורגיים בעור וכדומה ההמלצה היא לא להתחיל לשקול הליכים אלו לפני גיל 40-50. אך ההתייחסות לקמטים שונה וההמלצה היא להתחיל לטפל בהם ברגע שהם מופיעים ומהווים מטרד. אין כל מניעה לעשות טיפולי בוטוקס כבר בגילאי ה-20 המאוחרים למשל, טיפולים בחומצה היאלורונית גם הם מתאימים כבר מגיל צעיר. מובן שלא כל מטופלת זקוקה לטיפולים אלו בגילאים כה צעירים אך עבור מי שסובלת מקמטי חיוך, קמטים במצח, מראה זעוף בשל קמטי הבעה ועוד כבר בגילאי ה-20 המאוחרים או ה-30 המוקדמים בהחלט ניתן להיעזר בשיטות השונות להעלמתם.
האם יש סיכונים במילוי קמטי חיוך?
טיפולי בוטוקס, חומצה היאלורונית ומיצוק העור נחשבים לבטוחים מאוד, אין בהם סיכונים מיוחדים והם אינם קבועים (שלא כמו מילוי סיליקון למשל). עם זאת, חשוב לזכור כי בכל זאת מדובר בהליך בו ישנה מניפולציה של עור הפנים, הזרקת חומר לעור או שימוש במכשור מתוחכם. לכן, כאשר נרצה לעבור טיפולים אלו חשוב מאוד שהם יעשו על ידי מנתח פלסטי שידע לשמור על סטריליות בזמן הפרוצדורה, מומחה באסתטיקה של הפנים, בעל ראייה רחבה וארוכת טווח וניסיון רב בטיפולים מצעירי פנים והחלקת קמטים. בידיו של כירורג פלסטי, טיפולים אלו בטוחים מאוד ויש להם תוצאות מרשימות.
האם אפשר להיפטר מקמטי חיוך לחלוטין?
התשובה לשאלה זו תלויה בחומרת הקמטים, גיל המטופלת והשיטה הנבחרת למילוי. בטיפול יחיד ניתן פעמים רבות להגיע לתוצאות מרשימות, בסדרת טיפולים אף יותר. אך חשוב לזכור כי לאיכות העור, התזונה, שמירה כללית על הבריאות והגיל שלנו השפעה ניכרת על עור הפנים. כמו כן, כל מטופלת מגיבה באופן שונה במקצת לכל סוג של טיפול. כדי לקבל תוצאות אסתטיות לאורך זמן, לשמר את המראה הצעיר של הפנים לאחר הטיפול ולהיפטר כמה שניתן מהקמטים ההמלצה היא להמשיך בשגרת הטיפולים על פי המלצת הרופא, לשתות הרבה מים, לאמץ שגרת טיפוח בריאה ולהימנע מעישון וחשיפה לשמש.