הסרת שומה ללא כאב בשיטת Skin Tag Lab של ד"ר וולף
✓ ללא ניתוח ✓ חזרה מיידית לשגרה ✓ ללא כאב
הסיפור שמאחורי שיטת Skin Tag Lab של ד"ר וולף
מאז שהתחלתי לעסוק ברפואה, נחשפתי לתחום החשוב של נגעי העור. במהלך הכשרתי כמנתח פלסטי, נפגשתי עם אלפי מטופלים שהופנו להסרת נגעי עור על ידי רופא עור בשל אבחון של נגע עורי החשוד כממאיר. חלק מהמטופלים האלה עברו את הביופסיה בבית החולים, ואילו חלק אחר מהם עברו כבר את הביופסיה המקדימה דרך קופת החולים והופנו להמשך הטיפול בביה"ח, כאשר התברר לרופא המטפל בהם שהשלמת הטיפול מחייבת אמצעים הזמינים רק בבתי החולים.
מסירת תשובת הבדיקה הפתולוגית למטופלים, מאז ומעולם, היוותה שלב רגיש.
המטופלים ששפר מזלם, שחררו אנחת רווחה או חייכו חיוך רחב עם מסירת התשובה לידיהם, ואילו המטופלים שאובחנו עם גידול ממאיר, הופנו לטיפולים נוספים (במקרים בהם הגידול כבר התקדם לקשריות הלימפה האזוריות), או, נאלצו להמשיך בחייהם תחת איום החרב המתהפכת מעל לצווארם. היו גם מקרים מצערים שבהם נתגלו גרורות מרוחקות והסיכוי היחיד להציל חיים היה טיפולים מורכבים יותר כבון כמותרפיה או טיפולים ביולוגיים.
רק מספר שנים מאוחר יותר, כשהקמתי את הקליניקה שלי, הבנתי כי אותם מטופלים מהווים את קצה הקרחון, וכי חלק ניכר מתחום נגעי העור כלל אינו מטופל על ידי גורמים השייכים למערכת הבריאות.
הפיתוי להסיר נקודת חן (או, בשמה הכללי "שומה") ללא כאב, ללא ניתוח ומבלי להמתין לתור אצל הרופא בקופת החולים, מציב בפני המטופלים פיתוי גדול. נכון, אמנם לא כל שומה עורית שייכת למשפחת הנגעים הפיגמנטריים או הנגעים הטרום-סרטניים המחייבים דגימה, אולם יכולת האבחון של נגעים השייכים לקבוצה המסוכנת נרכשת רק לאחר שנות הכשרה רבות. אין דבר מסוכן יותר מלפנות לגורם שאינו מוסמך או לנסות להסיר את השומה באופן עצמאי. לעיתים קרובות, במכונים החיצוניים, נעשה שימוש בצריבה (או במכשור לייזר על סוגיו השונים) למטרות שאינן מאושרות על ידי משרד הבריאות ואף מסכנות את המטופלים. למשל, שומה בעלת פוטנציאל לממאירות העוברת טיפול מסוג זה, עלולה לעבור בהמשך הדרך התמרה סרטנית, ולכשתרים את ראשה מבעד לצלקת הטיפול המצניעה אותה, הדבר עלול להיות מאוחר מידי עבור המטופל.
המטופלים, אולי, מבינים שקיצור הדרך הזה מסוכן, אבל מערכת הבריאות המסורבלת מציבה בפניהם מכשולים.
מערכת הבריאות מסירה מעליה אחריות!
מרבית הנגעים שניתנים להסרה ללא ניתוח – אינם מטופלים במערכת הבריאות הציבורית. תחת אצטלת המיון בין המקרים שנחשבים ל"רפואיים" מול אלה המוגדרים כ"קוסמטיים" – מסירה מערכת הבריאות את האחריות מהמשך הטיפול והמעקב ושולחת את המטופלים "החוצה", אל מחוץ לה, למצוא מזור למצוקתם.
נכון, תמיד ניתן לפנות באופן פרטי למומחה – אולם לפנייה באופן פרטי לרופא קיימת קונוטציה של מפגש אוטומטי עם "סכין המנתחים" וגם האספקט הפסיכולוגי, הפחד, המבוכה, החששות וחוסר המודעות, תורמים למטופלים לחפש פתרונות יצירתיים שאינם נתפשים בעיניהם כ" רפואיים". הפוטנציאל לאסון של תופעה זו מוכרת לי היטב משנות עבודתי בבית החולים – אבחון מאוחר מידי של מלנומה הוא טעות קשה, ולא משנות הסיבות שגרמו לכך.
לתוך הקונפליקט הזה – הפער שבין הצורך של המטופל לקבל חוות דעת רפואית מהימנה לבין רצונו להימנע מאי נוחות, כאב וסבל, פותחה את שיטת ד"ר וולף, שעל בסיסה (ובשיתוף עם חברים מנוסים מתחום הייטק), הוקמו מעבדות סקין טאג-לאב.
במה אנחנו שונים מאחרים?
ב Skin Tag Lab לא הטכנולוגיה נמצאת במרכז תשומת הלב שלנו, אלא המטופל, נוחותו ואיכות השירות שהוא מקבל.
אנחנו, ב-סקין טאג-לאב מציעים שירותי רפואה ממוקדי-מטופל, כלומר המטופלים נבדקים ע"י רופא מומחה ומקבלים מענה כולל המרוכז במקום אחד ובטיפול המתבצע במינימום אי נוחות , ללא זריקה או מפגש עם סכין המנתחים (כשהמצב מאפשר זאת). טיפול לייזר הנפוץ מאוד , במרבית המקרים, מהווה פעולה מוגזמת, המחטיאה את מטרת הטיפול.
אנחנו רוצים לעשות את זה הרבה יותר פשוט, הרבה פחות כואב.